45 woningen, Leek

Bouwbedrijf Reitsma gaat in opdracht van woningcorporatie Wold & Waard gaat 45 huurwoningen aan de Benckemastraat, het Carelsveld en de Waezenburglaan in Leek grondig renoveren . De renovatie is erop gericht om de woningen fors energiezuiniger te maken; met dit project wordt een energtische verbtering van label G naar label A bereikt! Op die manier krijgen de huurders een woning met een moderne uitstraling en veel meer wooncomfort. De extra kosten van de renovatie worden gecompenseerd door lagere energiekosten. Voor de huurder blijven de woonlasten daardoor bijna gelijk.

 

Feiten & cijfers

Plaats
Leek
2. Aantal woningen
45
Typologie
Grondgebonden woningen
Opdrachtgever
Wold & Waard
Bouwbedrijf
Bouwbedrijf Reitsma bv
Architect
Artès
Constructeur
EconStruct bv
Labelverbetering naar label
Van G naar A
Oorspronkelijke bouwjaar
Jaren '50
Status
In uitvoering
Datum start uitvoering
juni 2012
Datum oplevering
november 2012
Projectcategorieën

Modelwoning

Ter voorbereiding op de renovatie heeft Wold & Waard een modelwoning ontwikkeld, zodat de huurders kunnen zien en ervaren hoe de woningen er na de renovatie uitzien en wat de mogelijkheden van energiebesparing zijn.

  

  

Energiebesparing

Het energieverbruik van woningen wordt weergegeven aan de hand van energielabels. Een woning met het label A is heel energiezuinig, een woning met een G label is juist niet energiezuinig. De woningen in het renovatieproject worden opgewaardeerd van label G naar (gemiddeld) label A . Daarmee wordt een forse energiebesparing gerealiseerd.

 

Samenwerking met bewoners

Wold & Waard werkt in het renovatieproject nauw samen met de bestaande huurders. In de voorbereidingsfase zijn meerdere bijeenkomsten georganiseerd met de bewonerscommissie. Deze commissie adviseert Wold & Waard ook bij de uitvoering van de werkzaamheden. Op die manier weet Wold & Waard goed wat er leeft bij de huurders.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.