25 woningen, Trompstraat Drunen

De Bonth van Hulten heeft in opdracht van Woonveste schilrenovatie, en daarmee enorme energiebesparing, gerealiseerd  bij 25 woningen aan de Trompstraat in Drunen Dit is gebeurd door de woningen aan de buitenzijde van een nieuwe ‘warme jas' te voorzien en de bestaande CV-ketel te vervangen door een hoogrendementsketel. Woonveste heeft de ambitie om de komende vijf jaar in circa 800 woningen energiebesparende maatregelen toe te passen.

Feiten & cijfers

Plaats
Drunen
Aantal woningen
25
Typologie
Grondegebonden woningen
Opdrachtgever
Woonveste
Bouwbedrijf
De Bonth van Hulten
Architect
Rothuizen architecten
Constructeur
Constructie- en Adviesbureau van Moorsel
Labelverbetering naar label
E naar B
Oorspronkelijke bouwjaar
1970
Status
Opgeleverd
Datum start uitvoering
oktober 2011
Datum oplevering
december 2011
Projectcategorieën
Configuratie

Verlaging energiekosten

Bij duurzaamheid gaat het om het verantwoord omgaan met de aarde en haar bronnen. Heel veel energiebronnen, zoals olie en gas, zijn op een gegeven moment uitgeput en het opstoken ervan warmt de aarde op. Daar komt bij dat wat schaars is, duur wordt. Zo zien we de energieprijzen sterk stijgen. Zo sterk zelfs dat de energiekosten over een aantal jaren naar verwachting hoger zullen zijn dan de huurlasten!  Woonveste neemt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er in haar woningen minder energie nodig is en dat die energie zoveel mogelijk uit oneindige energiebronnen komt zoals aardwarmte en zonne-energie.

Warme jas en hoogrendementsketel

Door hun ruimtelijke indeling en ligging in een goede groene omgeving zijn deze eengezinswoningen geschikt om energetisch te verbeteren van een energielabel E en F naar een energielabel B. Dit gebeurt door de woningen aan de buitenzijde van een nieuwe ‘warme jas' te voorzien en de bestaande CV-ketel te vervangen door een hoogrendementsketel. De ‘warme jas' bestaat uit een dik isolatiepakket aan de buitengevels en het dak. Ook het glas in de kozijnen heeft een sterk isolerend vermogen. Door deze maatregelen zullen de energiekosten - als onderdeel van de woonlasten - lager zijn en zal de levensduur van de woningen verlengd worden. Door de ‘nieuwe jas' krijgen de woningen ook nog eens een eigentijdse uitstraling.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.