16 woningen, Donkhof - Haarsteeg

De Bonth van Hulten voert in opdracht van woningcorporatie Woonveste een ingrijpende renovatie uit van 16 appartementen. Het gaat om renovatie van de Donkhof in Haarsteeg naar zeer energiezuinige woningen (A+ label) volgens de zogenaamde PassiefHuis-methodiek. Behalve zeer energiezuinig door isolatie van gevels, vloer en dak worden de woningen ook vergroot en krijgen de twee appartementgebouwen een eigentijdse uitstraling.

Feiten & cijfers

Plaats
Haarsteeg
Aantal woningen
16
Typologie
Gestapelde woningen
Opdrachtgever
Woonveste
Bouwbedrijf
De Bonth van Hulten
Architect
KOW
Constructeur
Constructie- en Adviesbureau van Moorsel
Labelverbetering naar label
D/E naar A+ (PassiefBouwenKeur)
Oorspronkelijke bouwjaar
1971
Status
In uitvoering
Datum start uitvoering
maart 2012
Datum oplevering
oktober 2012
Projectcategorieën

Kwaliteit van Passiefhuis

Een PassiefHuis biedt bewoners de mogelijkheid om comfortabel, behaaglijk en energiezuinig te wonen. Om optimaal gebruik te maken van de voordelen, moet de bewoner wel bewust wonen. Bijvoorbeeld ramen en deuren overdag gesloten houden, als het in de zomer buiten warm is. Door de sterk isolerende werking van een PassiefHuis blijft het dan namelijk binnen heerlijk koel.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.