16 woningen, Acaciastraat - Nieuwkuijk

De Bonth van Hulten heeft in opdracht van woningcorporatie Woonveste zestien woningen zijn getransformeerd tot appartementen conform passiefhuis-norm. De buitenschil is voorzien van een 40 cm dikke isolatielaag met daarin triple beglaasde geïsoleerde kozijnen met extreem goede tochtafdichting. Mede door gebruik van slimme balansventilatiesystemen en koudebrugvrije detailleringen wordt maximaal slechts 25 kWh/m2/jaar energie verbruikt.

Feiten & cijfers

Plaats
Nieuwkuijk
Aantal woningen
16
Typologie
Gestapelde woningen
Opdrachtgever
Woonveste
Bouwbedrijf
De Bonth van Hulten
Architect
KOW
Constructeur
Constructie- en Adviesbureau van Moorsel
Labelverbetering naar label
D/E naar A+ (PassiefBouwenKeur)
Oorspronkelijke bouwjaar
1970
Status
Opgeleverd
Datum start uitvoering
oktober 2010
Datum oplevering
juni 2011
Projectcategorieën

PassiefBouwen Keur

Op het project is het certificaat Gebouwd volgens PassiefBouwen Keur afgegeven door de Stichting PassiefBouwen.nl. Dit certificaat betekent dat het ontwerp en de bouw van de 16 appartementen aan de strenge passiefhuisnormen voldoen. Het uitgangspunt bij PassiefBouwen is woningen te realiseren met een optimaal wooncomfort tegen bijzonder lage energiekosten. Dit wordt bereikt door extreem goede isolatie. Er is als het ware een dikke ‘jas' om de woningen aan de Acaciastraat en Magnoliastraatheen gelegd. Eén radiator verwarmt het hele huis. Vandaar de term 'passief': er is nauwelijks behoefte aan actieve verwarming. Het energieverbruik van deze woningen komt minstens vijf keer lager uit dan die van de woningen van voorheen.

Vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinig bouwen en onderhouden

PassiefBouwen past naadloos in de duurzaamheidambities van Woonveste. Los van de economische redenen om energie te besparen, streeft Woonveste als maatschappelijk ondernemer naar zo min mogelijk belasting voor het milieu. Woonveste heeft 800 woningen tot en met 2015 op de planning staan voor een energetische verbetering. De opgedane kennis bij de renovatie van de verouderde woningen naar zogenaamde PassiefHuis-woningen in Nieuwkuijk, zet Woonveste momenteel ook in aan de Donkhof in Haarsteeg. Woonveste en de ontwikkelende bouwer de Bonth van Hulten lopen met deze projecten voorop als het gaat om duurzaamheid en energiezuinig bouwen en onderhouden. De PassiefHuis-woningen voldoen aan alle eisen die momenteel aan nieuwbouw worden gesteld. In het wooncomfort overtreffen deze woningen met een A+ label zelfs de eisen.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.