06.07.12

VolkerWessels geslecteerd in prijsvraag: energienotaloze woningen

Bron: Energiesprong

 

VolkerWessels is één van de geslecteerden van de prijsvraag van Wooncorporatie De Goede Woning om een duurzame renovatieoplossing te onderzoeken en ontwikkelen voor 190 energienotaloze woningen in het Schilderskwartier in Apeldoorn.  

De corporatie koos dinsdag 3 juli 2012 samen met bewoners en stakeholders uit 10 inschrijvers 3 samenwerkingscoalities om een duurzame renovatieoplossing te onderzoeken en ontwikkelen voor 188 energienotaloze woningen in het Schilderskwartier (Apeldoorn) de volgende combinaties:

 

  1. VolkerWessels, New Urban Green, Boom, De wijde blik, Innax
  2. Draisma, Seinen, KleinPoelhuis, De Zwarte Hond
  3. Beltman Architecten, RIB Nieman, Michel Coenen Advies, ITA Installaties, Verweij Kozijnen, Thermogreen, Weijers Eikhout, Isolatienet, Lenferink en BAM Woningbouw

 

De opzet is om energienotaloze woningen te realiseren; dat is een ambitieniveau voor bestaande woningbouw dat nog niet eerder is gedaan in Nederland op deze schaalgrootte. De corporatie koos niet voor een traditionele aanbesteding. Er bestond namelijk behoefte aan een samenwerkingspartner die mee kon denken over een innovatieve, duurzame totaaloplossing. De uitvraag richting de markt bestond nu uit: compacte inschrijving op een advertentie, preselectie, korte presentaties en openbare jurering. De drie coalities die 3 juli zijn geselecteerd werken nu een plan uit, waarna de uiteindelijke selectie van een uitvoeringspartner volgt. De bewoners hebben een volle stem in het selectieproces. 

 

Betaalbaar én energieambitieus

Het proces tussen De Goede Woning en de aanbieders wordt ondersteund door Energiesprong. Jan Willem van de Groep zegt over het proces met De Goede Woning: "Dit is een corporatie die hoge energieambities wil realiseren en de moed heeft om de traditionele rolverdeling tussen corporaties en bouwpartijen te doorbreken. Daar gaat het om bij Energiesprong. Want door bouwpartijen te vragen om een integrale oplossing, worden zij uitgedaagd om de opgave als een systeem en niet als gestapelde bouwproducten te benaderen. Deze integraliteit baant de weg naar betaalbare, energieambitieuze woningen voor de bewoners. De markt zit te springen om betaalbare, duurzame renovatieconcepten."

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.