12.12.12

Levendig webinar Totaalrenovatie – Met PlusRenoveren

AMSTERDAM - Grote belangstelling was er voor het eerste webinar dat Eisma Bouwmedia, vooraanstaand uitgever van vakbladen voor de bouwsector, afgelopen donderdag organiseerde. De deelnemers, directeuren van installatie, onderhouds- en bouwbedrijven, gebruikten de interactieve mogelijkheden volop.

webinar PlusRenoveren (2)

PlusRenoveren: gerealiseerde projecten

De sprekers die door Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van SchildersVakkrant werden ondervraagd tijdens dit live-webevent waren dan ook eens geen ‘bobo's', adviseurs of theoretici, maar ondernemers met echte ervaring op het gebied van totaalrenovaties: het energiezuinig maken van complete straten met slecht geïsoleerde woningen.

 

Jark Schepens, directeur van bouwbedrijf  de Bonth van Hulten in Nieuwkuijk (onderdeel van het Volker Wessels-Concern) beet het spits af met PlusRenoveren. Het bedrijf verbouwde twee slecht geïsoleerde appartementcomplexen  in bewoonde staat om tot passiefhuizen, en voerde een ‘schilrenovatie' uit bij een straat eengezinswoningen in Drunen.

Albert van Lohuizen, hoofd installatieconcepten bij Brink Climate Systems in Staphorst, was vanaf het begin betrokken bij het project De Kroeven in Roosendaal, waar ook een groot aantal  energieverspillende woningen volledig werd ‘ingepakt' en van een installatie werd voorzien waardoor het energieverbruik tot praktisch nul werd teruggebracht.

Sander Willems, projectleider bij Willems Vastgoedonderhoud in Rotterdam, tenslotte, lichtte een nu lopend project toe: 52 woningen in Hoek van Holland met een F-label krijgen een compleet ander uiterlijk, inclusief een zolder erbij, zonder dat het de bewoners geld kost: de energiebesparing van de nieuwe A+ wioningen is zo groot dat de huurkostenstijging ertegen kan worden weggestreept.

Totaalrenovaties zijn de toekomst van de bouwsector

Het aantal deelnemers aan het gratis webinar was vooraf gelimiteerd op 130. Dat aantal werd ruimschoots gehaald.  Uiteindelijk logden  60 personen in. Zij bleven gedurende een vol uur geboeid kijken en luisteren. Daarbij stemden ze op polls die af en toe voorbij kwamen, en stelden ze vooral veel vragen, heel veel vragen. Dat waren  er zó veel dat de studiogasten ze onmogelijk allemaal in de uitzending konden beantwoorden. Aan de vragen was goed te zien dat veel ondernemers in het MKB-bouwbedrijfsleven zich vergaand bezig houden met het vraagstuk van totaalrenovaties.

 

Totaalrenovaties zijn de toekomst van de bouwsector: Nederland telt miljoenen woningen die slecht geïsoleerd zijn. Ze verbruiken het grootste deel van de energie die ons land jaarlijks verstookt. Vanwege het stijgen van de energieprijzen en het uitputten van de energiebronnen is er grote urgentie om die woningen een ‘energiesprong' te laten maken. De sprekers op dit webinar hebben daar als een van de weinigen feitelijke ervaring mee.

 

Het webinar is, na een eenvoudige reistratie, terug te zien op www.seminaronline.nl/eismabouwmedia

Vanwege het grote succes is Eisma Bouwmedia van plan in de nabije toekomst meer van dit soort webinars te organiseren.

Links

trompstraat

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.