21.06.13

De Bonth van Hulten wint onderhoudsopdracht WonenBreburg

Woningcorporatie WonenBreburg introduceerde in maart dit jaar een vernieuwde aannemersselectie voor groot onderhoud in Breda. De Bonth van Hulten is de meest innovatieve aannemer gebleken om de klus in de Colijnstraat, Troelstrastraat en De Savornin Lomanstraat in Heuvel uit te voeren.

bonth

Aansluiting bij wensen bewoners

De Bonth van Hulten sluit het beste aan bij de wensen van WonenBreburg en van de bewoners die meebesloten. Ook stelden ze een onderhoudsplan voor waarmee de woningen een duidelijke kwaliteitssprong maken. 

De corporatie zocht een aannemer voor groot onderhoud van 78 woningen in en rondom de Colijnstraat. "Dit keer hebben we zelf bewust geen plan gemaakt", vertelt Franklin van Rhoon, vestigingsdirecteur Breda, over de selectie. "We horen namelijk graag van aannemers welke mogelijkheden er volgens hen zijn op basis van onze wensen en die van bewoners. Begin maart schreven we daarom een soort sollicitatie uit. 28 bedrijven dienden een plan in voor het onderhoudsproject, hieruit zijn tien bedrijven gekozen die in april een pitch van een kwartier mochten geven."

De Bonth van Hulten, Hemubo en ERA Contour werden toen door de professional- en bewonersjury als winnaar geselecteerd. "Het drietal bracht de beste combinatie van een schriftelijke inzending en inspirerende pitch", vervolgt Van Rhoon. "Realistisch en helder, innovatieve ideeën voor de aanpak, compleet en een energieke presentatie brachten deze drie teams tot de finale. Uiteindelijk bleek gisteren de Bonth van Hulten de beste, dankzij de creatieve inslag van het voorstel." 

Bewonersbelang

De zoektocht naar een geschikte aannemer was een pittige klus omdat het budget voor het groot onderhoudsproject niet groot is, namelijk 25.000 euro per woning. "En, we wilden verder gaan dan we ooit deden in het laten meebeslissen van de bewoners over de keuze van de aannemer", vertelt Van Rhoon. Tijdens bewonersavonden zijn verbeterwensen geïnventariseerd en een klankbordgroep gevormd. De verbeterwensen zijn de basis voor het programma van eisen geworden waar de aannemers hun plan op moesten baseren. "Een afvaardiging van de klankbordgroep is vervolgens bij alle selectiegesprekken met de kandidaat-aannemers geweest. Naast het meebeslissen over de winnaar hebben zij ook de ambassadeursrol richting de andere bewoners op zich genomen. Het groot onderhoud is gaan leven in de buurt, er wordt veel over gesproken en de verwachtingen zijn duidelijk."

De inzending van de Bonth van Hulten biedt volgens WonenBreburg goed uitgebalanceerde maatregelen binnen het budget, waarmee bewoners en de woningen van WonenBreburg weer een flinke tijd vooruit kunnen. "De Bonth van Hulten gaf ons ook een interessante doorkijk naar verdere verbetering van deze woningen in de toekomst", aldus van Rhoon.

In de tweede helft van 2013 start de Bonth van Hulten met de uitvoering van het groot onderhoudstraject in de Colijnstraat, Troelstrastraat en De Savornin Lomanstraat. Ze pakken nu waar nodig de badkamer, het toilet en de keuken aan. De meeste woningen gaan naar energielabel B door slimme energetische maatregelen aan de schil. Het traject is in 2014 klaar.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.