24.01.13

Consortium met PlusRenoveren door naar volgende ronde renovatie Ankaradreef

Het consortium " Waardecreatie Ankaradreef " is door woningcorporatie Portaal geselecteerd voor het maken van een plan voor de volgende ronde van "Renovatie Ankaradreef". Portaal is voornemens het project in 2014 te realiseren. Het plan omvat het renoveren van een woongebouw (10 hoog flat) met 174 portiekwoningen in bewoonde staat. De geplande start van de renovatie is oktober 2013 en de oplevering staat gepland in september 2014. Portaal heeft de ambitie om in die wijk vier gelijkwaardige portiekflats ook te gaan renoveren.

Samenwerking binnen het consortium

ankaradreef 1

Een voorwaarde vanuit Portaal, was het zoeken van een partnership met een VGO-bedrijf. Voor PlusRenoveren is dit van Wijk Vastgoed Onderhoud. Daarnaast is het consortium versterkt met specialisten op het gebied van:

  • Architectuur
  • Bouwtechniek
  • Bouwfysica
  • Energie
  • Verduurzaming
  • Bewonersbegeleiding- en marketing
  • Installatietechniek
  • Lifttechniek
  • Beheer- en exploitaties

 

Het consortium " Waardecreatie Ankaradreef " benadert het project vanuit het concept  PlusRenoveren.  De eerste bijeenkomst van het consortium gaf direct een scala aan technische innovaties die toegepast kunnen worden in het project.

ankaradreef 2

Over Renovatie Ankaradreef

De flat aan de Ankaradreef in Overvecht krijgt een grote opknapbeurt. De opknapbeurt is onderdeel van het vernieuwingsplan THEMA-dreven. Zowel de binnen- als de buitenkant wordt flink onderhanden genomen. Daardoor kan de flat weer jaren mee.

Waarom renovatie?

De flat aan de Ankaradreef voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Portaal ontvangt van bewoners veel klachten over vochtproblemen en tocht. Dat willen ze graag verhelpen. Ook wil Portaal dat het flatgebouw en de woningen er goed uitzien, goed toegankelijk zijn en ook veilig, energiezuinig en comfortabel. Zo is de lift aan vervanging toe. Ook sluit het flatgebouw niet goed op de openbare ruimte aan.

Wat gaat Portaal doen?

Portaal vervangt de lift en pakken de portieken, de trappenhuizen en de bergingsgangen aan. Ook maken ze de stortkokers dicht en plaatsen we ondergrondse containers. In de woningen vernieuwen ze - waar nodig de keuken, de badkamer en het toilet. Portaal pakt de vochtproblemen aan en verbetert de ventilatie. Geisers worden verwijderd en vervangen door andere apparatuur voor warm water.

 

Investeren in het gebied de THEMA-dreven

De renovatie maakt deel uit van de investeringen die Portaal in het THEMA-gebied doet. Na de Ankaradreef gaat Portaal aan de slag met de flat aan de Sint Maartendreef. De ervaringen die Portaal opdoet in de Ankaradreef, nemen ze in deze volgende renovatie mee.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.