Agenda

DNHK

19 februari 2013 : Nederlands-Duits ondernemersforum Energie-efficiënte renovatie van gebouwen

VolkerWessels gaat op dit forum op 19 februari een presentatie houden over PlusRenoveren. Dat zal gedaan worden door de heer Veldhuizen van VolkerWessels onderneming Boele en van Eesteren. Het ondernemersforum wordt georganiseerd in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken in samenwerking met eclareon GmbH.

 

Thema: Energie-efficiënte renovatie

De nieuwste technieken, producten en projecten vormen de basis voor dit ondernemersforum waar Nederlandse en Duitse experts elkaar ontmoeten. Duitsland is sinds jaren koploper op het gebied van energie-efficiënt en energieneutraal bouwen en in Nederland trekken we ons graag aan de technologieën en trends uit ons buurland op. Maar ook de Duitse markt zelf biedt goede mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

 

Energie-efficiënte renovatie is een actueel thema in beide landen. Om de klimaatdoelstellingen te halen, worden in Nederland t/m het jaar 2020 jaarlijks in 200.000-300.000 woningen energie-efficiënte aanpassingen gedaan. Volgens branchedeskundigen zal de bouwproductie t/m 2017 rond 3,5 procent per jaar stijgen.

 

Twee derde van de gebouwen in Duitsland is na 1979 gebouwd en verantwoordelijk voor ca. 40 procent van het gehele primaire energieverbruik. Deze gebouwen beschikken nog steeds niet allemaal over een optimale warmte-isolatie. In het jaar 2020 moet hier het verbruik met 20 procent gereduceerd zijn en in het jaar 2050 met 80 procent.

1 op 1 gesprekken

Acht gerenommeerde Duitse bedrijven op het gebied van energie-efficiënte renovatie binnen de woning-, utiliteits- en industriële bouw zijn geïnteresseerd in contact met Nederlandse strategische partners, architecten, bouwbedrijven en projectontwikkelaars.

Informatie over de bedrijven

Doelgroep

De bijeenkomst is interessant voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven, gemeenten, woningbouwcoöperaties, Verenigingen van Eigenaren en architecten, maar ook voor bijvoorbeeld leveranciers en energieconsultants. Behalve de woningbouw zal ook de utiliteitsbouw aan bod komen.

Deelnamekosten, locatie en aanmelden

Bij aanmelding voor 12 februari 2013 kunt u kosteloos aan dit ondernemersforum deelnemen.

 

U kunt zich hier aanmelden

Of kijk op www.DNHK.org

 

Locatie

Mariënhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.