Schilrenovatie

Een van de oplossingen uit de PlusRenoveren matrix is schilrenovatie. Dat is bij meerdere pakketten uit de matrix van toepassing. Met schilrenovatie kan een deel van de woning aangepakt worden, maar ook complete gevel- en dakrenovatie is mogelijk, bijvoorbeeld met als doel om jaren '70-woningen van label G naar B te brengen. Een en ander is voorzien van een frisse look, waardoor de levensduur met enkele decennia wordt verlengd. Zo wordt waarde toegevoegd aan de bestaande woningvoorraad van de corporatie!

Korte doorlooptijd

Bij schilrenovatie is het buitenblad van de woningen vervangen door prefab hsb-elementen (Rc>5) met een afwerking van flexibele steenstrips. Afgelakte, beglaasde kozijnen zijn in de elementen opgenomen. De daken zijn voorzien van nieuwe dakplaten (Rc>4) en dakpannen. Het voordeel van schilrenovatie van PlusRenoveren is dat de woningen bewoond kunnen blijven. Daarnaast beperkt de overlast zich tot slechts een aantal dagen. Bij een traditionele renovatie gaat het al snel over enkele weken.  De totale doorlooptijd voor de uitvoering van schilrenovatie is ook zeer kort. (Bij project Trompstraat ging het om slechts 10 weken; eind september t/m begin december 2011.)

Een alles omsluitende en eigentijdse jas

Centraal bij schilrenovatie staat het vervangen van de voor- achter - en kopgevel plus het dak van de woning. Bij een groot deel van het Nederlandse woningaanbod is dat een relatief kleine...

Lees meer»

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.